En introduksjon til dagens legemidler

En tråd i 'Tradisjonell behandling' startet av Jens86, 4 Mai 2013.

 1. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  annonse:

  På denne siden vil du finne all informasjon du trenger for å sette igang med behandling av ditt hårtap.

  Det finnes ingen kur mot hårtap, produktene som stopper hårtap og stimulerer til vekst slutter å fungere når man slutter å bruke dem. Det forskes heldigvis mye på området, spesielt på kloning av hår, og eksperter mener at vi kan håpe på å se en kur innen 2015-2020. Inntil da bør du bruke disse sidene for å få deg en oversikt over alle preparater som finnes, hva som fungerer og hvordan du får tak i dem.

  Markedet for midler for å stoppe hårtap/stimulere til gjenvekst er enormt, og det selges mye "snake oils" uten noen dokumentert effekt. Det finnes kun tre legemidler som har vært gjennom nok studier til at vi kan være sikre på effekten og bivirkningene; finasterid, minoksidil og ketokonazol. Finasterid og minoksidil er godkjent av FDA (the F ood and Drug Administration i USA) som legemidler mot hårtap. Ketokonazol markedsføres ikke som et legemiddel mot hårtap, men studier har vist at det kan være like effektivt som minoksidil. Disse tre legemidlene blir kalt "De tre store", og bør være basisen i enhver behandling mot hårtap. Finasterid får du på resept, og inntas i tablettform. Minoksidil og ketokonazol får man kjøpt uten resept på apoteket , og brukes henholdsvis som liniment og sjampo.


  [​IMG]
  28 år gammel mann før og etter 1 år med 1.25 mg finasterid og 5% minoksidil daglig


  Det er ikke slik at det av legemidler kun er de tre store som fungerer mot hårtap. Dersom du har lest "Årsaker til hårtap", har du fått med deg at det uten testosteron ikke ville eksistert androgen alopeci. Medisiner som blokkerer testosteron er derfor selvfølgelig effektivt, problemet er at bivirkningene er store da testosteron er et nødvendig hormon for menn. Bivirkninger er hovedgrunnen til at mange av legemidlene som kan stoppe hårtap ikke anbefales eller er godkjente som behandlingsmåter mot hårtap. I tillegg til legemidler finnes det naturmedisiner med dokumentert effekt. Dette kan være gode supplementer til de tre store, eventuelt erstatninger dersom du får bivirkninger av finasterid, minoksidil eller ketokonazol.

  Etter at forskere i august 2012 fant ut at PGD2 nivåene hos menn med androgen aopeci har det dukket opp mange teorier rundt hårtap. Forskere og andre hårtaps-interesserte har kommet opp med nye, spennende teorier, et nytt forslag til "de tre store" med legemidler som angriper hårtap fra helt nye innfallsvinkler og det spekuleres i om mange legemidler med andre bruksområder kan ha en effekt mot hårtap. Dette er spennende å følge med på for oss alle og noen mener en kur bare er et par år unna. Vi kommer til å kontinuerlig legge ut oppdateringer og forskningsrapporter her på alopeci.info!
   
  #1
  Sist redigert: 11 Aug 2014
   
 2. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Her finner du informasjon om hvordan forskjellige legemidlene og naturmedisinmidlene kan virke mot hårtap. Flere av legemidlene og naturmedisinen som blir presentert her har kraftige bivirkninger og er ikke forsket nok på til at vi vet om det hjelper mot hårtap eller ikke. Listen og informasjonen er kun ment som informasjon.

  Inhibitorer av 5-alfareduktase
  Flere studier viser at ved å hemme enzymet 5-alfareduktase, reduserer man DHT-nivået i kroppen.
  Følgende legemidler og naturmedisin hører til i denne gruppen: Beta-sitosterol, dutasterid, dvergpalmeekstrakt, enzalutamid/MDV3100, finasterid, progesteron

  Antiandrogener
  Blokkerer mannlige hormoner. På denne måten reduseres DHT-nivået i kroppen.
  Følgende legemidler og naturmedisin hører til i denne gruppen: RU58841/PSK 3841, spironolakton

  Anti-inflammatoriske
  Inflammasjon er en auto-immun forsvarsmekanisme kroppen setter i gang for å stoppe angrepet DHT gjør på hårsekkene. Inflammasjonen fører til enda større skade på hårsekkene.
  Følgende legemidler og naturmedisin hører til i denne gruppen: emuolje/strutseolje, hydrokortison, ketokonazol, mikonazol

  Inhibitorer av PGD2, stimulatorer av PGE2 og PGF2a
  Prostaglandinene PGE2 og PGF2a har vist seg å stimulere til hårvekst. I august 2012 fant forskere ut at menn med androgen alopeci har over tre ganger så høyt nivå av PGD2 i hodebunnen enn menn uten androgen alopeci, noe som har ført til teorier om at å senke PGD2 nivået vil hjelpe mot hårtap. Det forskes mye på prostaglandiner og sammenhengen de har med hårtap, da disse funnene er såpass nye.
  Følgende legemidler og naturmedisin hører til i denne gruppen: bimatoprost, cetrizin, luteolin, minoksidil, sukralfat
   
  #2