Video Et veldig bra foredrag om kosthold

En tråd i 'Annet' startet av Jens86, 3 Feb 2014.

 1. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  annonse:

  Ett av mine nyttårsforsetter er å legge om kostholdet (som sikkert også veldig mange andre :D)

  I starten av januar kom jeg over et veldig bra foredrag, med data backet opp av studier presentert på en veldig fin måte. Foredraget er holdt av Berit Norstrand:
  Jeg har nå holdt meg til hennes råd i 4 uker, og merker at jeg har mye mer energi. Det fine er at maten hun anbefaler er veldig, veldig bra for håret og hårtap. Masse antioksidanter som virker anti-inflammatorisk, omega 3-fettsyrer, et lass av vitaminer og mineraler. Jeg har ikke merket noe særlig effekt på håret mitt, men det kan man ikke regne med å se før etter minimum 3 mnd. Les mer om hva slags mat som er bra for håret ditt her.

  Foredraget finner du på NRK sine sider:
  http://tv.nrk.no/serie/kunnskapskanalen/mdfp17003212/22-12-2012

  Bloggen hennes, med oppskrifter, finner du her:
  http://fraiva.no/

  Andre fordeler med dette kostholdet er at det er proteinrikt og "anti-aging". Berit Norstrand er selv 51 år og ser ut som hun så vidt har rundet 30 ;)

  [​IMG]
   
  #1
  Sist redigert: 3 Feb 2014
  Finasteride liker dette.
   
 2. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.058
  Liker mottatt:
  117
  Her var det mye flott kunnskap uten å begrense seg til et fåtalls teorier som enkelte dietter gjør. Aner ikke engang hvor jeg skal begynne, men har innsett at jeg bare spiser usunt. . Hva med å dele handlekurven og hva du spiser i løpet av en uke med oss? Har du kjøpt boken? At ikke syntetiske vitaminer engang har dokumentert effekt er jo skremmende. Det finnes ingen studier som direkte kan avkrefte sammenhengen mellom mat og hårtap. Det er ikke sikkert de som spiser sunt og påstår de mister håret faktisk spiser sunt. Det finnes mange studier som peker på andre årsaker enn mat, men når kroppen ikke fungerer sikkelig p.g.a. dårlig kosthold så er det ikke rart man blir hårløs. En anti-aging diett er hva vi trenger som en del av de 3 store.
   
  #2
 3. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Nei, jeg har ikke kjøpt boken (enda). Men etterhvert som jeg går lei av den maten jeg spiser nå og trenger litt input kommer jeg nok til å kjøpe den!

  En vanlig dag spiser jeg følgende:
  • Frokost: Havregrøt med melk, kanel, banan (IKKE noe sukker/søtningsmiddel)
  • Lunch: Salat med forskjellige grønnsaker og egg/kylling eller rester fra middag
  • Middag: se under
  • Kveldsmat: varierer etter om jeg har trent eller ikke, men ofte en smoothie eller rester fra middag
  Middagen består som regel av ren fisk eller kylling + masse grønnsaker, og eventuelt naturris eller byggris (men ofte kun grønnsaker).

  Forslag til middager (ting jeg lager ofte):
  • Fisk i ovn (laks og fet fisk egner seg best): skjær opp grønnsaker i alle farger (tomat, purre, selleri, brokkoli, grønne bønner, blomkål, løk, spinat, paprika osv), ha i en ildfast form, ha på salt, pepper, olivenolje og legg fiskestykkene på toppen. Stek på 180 grader til fisken er ferdig (brokkoli, gulrot etc. kan med fordel kokes i et par minutter før de går i ovnen da de tar litt tid).
  • Supper: tomatsuppe, løksuppe, blomkålsuppe, brokkolisuppe, gulrotsuppe, aspargessuppe - alle supper er veldig enkelt og supersunt, i tillegg kan så og si all suppe fryses, porsjonspakk de i plastposer så har du enkel middag når du er matlei og ikke orker å lage noe. Ha i hardkokt egg, sprøstekt bacon/skinke/spekeskinke/reker/krepsehaler/ost for protein, varier med rømme, finkuttete grønnsaker etc. som topping.
  • Wok: masse grønnsaker + kylling eller laks (del laksen i store biter, stek den først og ha den i woken helt til slutt, slik at den ikke går fra hverandre). Varier med soyasaus, chili, ingefær, hvitløk, lime osv. Så og si alle grønnsaker egner seg for woking.
  Andre tips:
  • REMA har veldig bra utvalg av frosne bær til smoothies.
  • På jobb har jeg en boks med valnøtter + 86% sjokolade som jeg spiser av hvis jeg blir sulten utover lunch.
  • Lag store middagsporsjoner og spis som lunch eller middag dagen etter.
  • Kjøp matbokser på Clas Ohlson el. for å lett ha styr på alt :D
  • Det er ikke noe galt å spise brød eller knekkebrød, men man bør bake det selv med masse korn og frø, så jeg foretrekker havregrøt da det er enklere.
  • Alle middagstipsene jeg kom med over egner seg perfekt til å "bruke opp" grønnsaker som ligger i kjøleskapet, slik at det blir lite svinn :)
  • Gjør som Berit sier: ha i spinat eller andre smakløse grønnsaker når du lager smoothies. Fin måte å få i seg ekstra grønt på.
  • Kjøp dyr, fersk juice og vann den ut - da får du mer næring enn vanlig juice og mye mindre kalorier - eller enda bedre: press juicen selv.
  Det høres ut som mye styr, men går overraskende lett og du kan spise pizza på lørdag med veldig god samvittighet (y)
   
  #3
  Sist redigert: 4 Feb 2014
  Finasteride liker dette.
 4. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.058
  Liker mottatt:
  117
  Takk for tips. Har vært å handlet varer i dag. Mye har jeg aldri sett før, bl.a. bønner, men skal prøve å finne ut hvordan man lager mat av det. Fikk hvertfall mye mer energi i dag etter å ha spist sunt og lagd smootie med bl.a. linfrøolje, fryste bær, ekte juice osv. Bønner og brokkoli inneholder sinnsykt mye B-vitaminer og burde erstatte ethvert B-vitamin tilskudd for de som tror de mangler det. Har også fått tak i valnøtter, sikkert 10 år siden jeg spiste noen sist.
   
  #4
 5. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  #5