Finasterid actavis

En tråd i 'Hår og hårtap generelt' startet av DGB, 3 Des 2013.

 1. DGB

  DGB Moderator

  Innlegg:
  107
  Liker mottatt:
  3
  annonse:

  Hei!

  Jeg fikk resept på proscar og når jeg var i apoteket så fikk jeg et tilbud om jeg kunne velge finasterid actavis, som jeg svarte ja til. Jeg tenkte siden dette har samme som proscar ( 5 mg finasterid ) så tror jeg ganske sikkert at jeg vil få samme effekt.


  Er det noen av dere som har tidligere brukt dette merket? i så fall hvordan vurderer dere dette? kjenner dere noen som bruker det? , jeg fant noen forumbrukere på nettet som virket ganske fornøyd.
   
  #1
 2. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  190
  Det er litt splid blant folk om generiske medisiner er like bra som brand name. Hvis du googler generic vs brand name medicines vil få opp mer info om dette!
   
  #2
 3. DGB

  DGB Moderator

  Innlegg:
  107
  Liker mottatt:
  3

  Noen mener at proscar har best effekt og når brukerne byttet om til generic så opplevde de stor forskjell, shedding osv. Selv om det inneholder samme virkestoff så har en midler i seg som kan gjøre opptaket av medisinet ganske ujevn.

  Mens andre mener at det kommer ann på firmaet. Og siden Actavis er virker som en god firma innenfor europa tror jeg dette bør fungere.

  Men alikevel så er jeg usikker noen som har prøvd dette før? burde jeg bytte den tilbake? jeg har brukt noen tabletter...
   
  #3
 4. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  190
  Tror det går veldig bra med generisk finasterid :) Men jeg er ingen farmasøyt, og har ikke lest mye om emnet. Når det er sagt: jeg kjøper den av deg hvis du har planer om å bytte. Er snart tom for fin og finner ikke resepten min. Lite keen på å bruke tid/penger på å gå til legen bare for å få det.
   
  #4
 5. DGB

  DGB Moderator

  Innlegg:
  107
  Liker mottatt:
  3


  Har du tidligere brukt dette? eller var det proscar?
   
  #5
 6. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Jeg har brukt Finasterid Autobindo 1 år, deretter 2 år på Finasterid Actavis. Har nettopp byttet til Finasterid Pfizier som jeg kommer til å gå på minst de 2 neste årene (tok ut 3 pakker med en gang). Jeg tror Finasterid Actavis har fungert bra siden den stoppet ganske aggresivt hårtap, men har ikke fått så mye tilbake da. Jeg tror den er bra. Innenfor medisinverdenen skal det ikke være noe forskjell på generisk eller brand name, men jeg vet dette har vært diskutert på The Bald Truth der både Spencer selv og Joe (hairtransplantmentor) har sverget til brand name. Hvis du tidligere har hatt god effekt på generisk ser jeg ingen grunn til å bytte, men hold oss oppdatert om du merker endringer fordi denne debatten er intressant i seg selv.
   
  #6
 7. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  190
  Har kun brukt Finasteride Pfizer
   
  #7
 8. DGB

  DGB Moderator

  Innlegg:
  107
  Liker mottatt:
  3
  Det som gjør meg usikker er nemlig at Proscar har fungert godt for de som lider av hårtap , at Finasterid Actavis inneholder samme virkestoff som Proscar tror jeg kan gi samme effekt men vi har sett at Proscar har hatt godt effekt på hårtap det er vansklig å si om Finasterid Actavis vil gi det samme effekt siden det er få som har brukt det mot hårtap som du nevner.
  Nå har jeg fått gode respons fra deg og en annen bruker fra hairlosstalk som bruker dette. Grunnen til at jeg er så desperat er fordi jeg nærmer NW3.. er sikkert der om noen måneder. Har veldig lyst å være å rett spor å kaste bort minst mulig tid det er nå det kritiske er på sitt høyeste nivå for meg. I verste fall leverer jeg medisinene tilbake og betaler for proscar, ellers så snakker jeg med legen min og forteller han situasjonen for å få en ny resept.

  Min plan fremover.

  1. Bruke en dht hemmer som propecia og bruke RU i de 3 første månede for å unngå unødvendig shedding. Minske dht så godt jeg kan.

  2. Bruke dermaroller og minox sammen for å start på vekst av nye hårsekker i områder som er totalt skallet. Jeg er ganske sikker på at å minske dht kan gjøre disse hår sekkene enda sterkere.

  3. Bruke finasterid i maximum 2 år, jeg er ganske sikker på at før eller seinere så vil de finne den kjemiske oppløsningen som er best for CB-03-01 og når det skjer vil jeg bytte til det etter jeg har fått igjen gjenvekst og tykkere hår.

  Beklager at jeg er så desperat, men det er nå dette er på det mest kritiske for meg.
   
  #8
 9. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Finasterid Actavis var det vanligste å gi i Norge før, Finasterid Pfizer har erstattet denne (muligens billigere leverandør). Tror alle apotek vil tilby Pfizer (generisk) til det kommer noe billigere generisk proscar på markedet. Du har selvfølgelig mulighet til å kjøpe ekte vare mot et pristillegg på apotek. Autobindo er på vei ut. Men så er det også folk som mener det er forskjell på proscar og propecia så denne diskusjonen tar aldri slutt. Ikke beskymre deg for mye DGB fordi det kan også forårsake mer hårtap. Tar du finasterid bør det hjelpe uansett, for det er nemlig finasterid som er virkestoffet som inhibiterer konverteringen av T -> DHT.

  Vil du ikke oppleve mer shedding med å bruke RU i bare 3 måneder? Så avslutter du når det har begynt å virke?
   
  #9
 10. DGB

  DGB Moderator

  Innlegg:
  107
  Liker mottatt:
  3

  Jeg byttet over til vanlig proscar (merck) jeg ønsket ikke å stresse videre med dette, jeg var veldig heldig som ikke betalte noe ekstra, det er ikke stor pris forskjell proscar kostet kun 369 nok. Noe jeg lurer på angående doseringen legen min nå er turnus lege og ærlig talt så synes jeg ikke han har peiling på hva han driver med. Mange ganger har bomma på diagnosen og du må nesten fortelle han diagnosen selv og finne ut selv hvilke medisiner han må gi ut...

  Han skrev jeg skal dele tabletten på 4 og bruke den fra mandag til fredag ta pause lørdag, søndag og starte mandag igjen.

  RU.. ja jeg slutter når den muligens kan begynne å virke.. man da finner jeg lett ut om jeg trenger å ta det sammen med finasterid også unngår jeg også unødvendig shedding i disse 3 månedene.
   
  #10
 11. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  190
  Fikk du byttet finasteride activis, eller måtte du kjøpe på nytt? Hvis det er det sistnevnte kjøper jeg fin activis av deg
   
  #11
 12. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Jepp, legen min skrev bare del tabletten i 2 og ta 1/2 tablett daglig. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye, for vi som henger på div forum vet som regel mer enn legene om hårtap og behandling av det. Det er ikke akkurat mye de lærer om dette i utdanningen sin, og det finnes vel bare noen få artikler i Tidsskrift for Den norske legeforening om dette.

  Tror det var et smart valg å bytte når du stresset med det, stress er liksom ikke så bra for håret det heller ;)
   
  #12
 13. Ole1234

  Ole1234 Gjest

  Hei ole, har kjøpt finasterid actavis idag. Men dette er 5 mg , er dette for mye eller bør jeg delendisse opp? Står også på pakken at de ikke skal deles opp
   
  #13
 14. Finn93

  Finn93 Meldem

  Innlegg:
  33
  Liker mottatt:
  1
  Hei!
  Er vanlig Propecia generic eller? Siden jeg bruker Propecia fra Merck Sharp og Dohme B.V. Har brukt den i rundt 14 måneder uten noe effekt. Lurer derfor på om vanlig Proscar kuttet opp gir bedre resultat?
   
  #14
 15. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Vanlig Propecia fra Merck tror jeg er ekte. Har du fått dette hos legen? Det er billigere med proscar eller generisk finasterid som i 5mg, hvor du deler tabletten i 4 like biter.
   
  #15
 16. Finn93

  Finn93 Meldem

  Innlegg:
  33
  Liker mottatt:
  1
  Forrige uke var jeg hos hudlege og fikk skrevet ut Finasterid Actavis (5mg).
  Av en eller annen grunn ville ikke legen skrive ut Proscar. Kunne alikevel få Proscar på apoteket da jeg ba om det. Synes bare det er litt rart. Vet du om det er noe grunn til det? evt om Proscar kan løses opp for tidlig eller virker irriterende på magesekk/spiserør imotsetning til Actavis?
   
  #16
 17. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Proscar og Finasterid Actavis er det samme. Proscar er ekte vare, men Finasterid Actavis er generisk. Begge tablettene inneholder 5mg av virkestoffet Finasterid og må da deles opp i fire liker biter hvis du ønsker å ta 1.25 mg daglig som er anbefalt ved bruk av 5mg finasterid tabletter.
   
  #17
 18. Gjest84

  Gjest84 Gjest  Hei.. jeg lurte litt på om du noengang har fått noen bivirkninger av finasterid? Jeg vurderer sterkt å teste det selv, men er litt redd for bivirkningene man kan få.
   
  #18
 19. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Hei. Det finnes noen her på forumet som har nevnt i andre poster at de har opplevd bivirkninger. Søk gjerne litt rundt så finner du nok noen erfaringer :)
   
  #19