Ketokonazol

En tråd i 'Tradisjonell behandling' startet av Jens86, 1 Jun 2013.

 1. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  annonse:

  Ketokonazol

  Ressurser

  Bakgrunn
  Ketokonazol ble som finasterid og minoksidil ikke utviklet for å hjelpe mot hårtap. Det ble opprinnelig brukt for å behandle kroniske sopppinfeksjoner, seboreisk dermatitt og pityriasis capitis (flass). Det viste seg etterhvert at ketokonazol kan ha gunstig effekt både på å stimulere til hårvekst, øke diameteren på hårstråene og på å stoppe hårtap.

  Hva er ketokonazol og hvordan virker det?
  Ketokonazol er et imidazolderivat, og fåes som sjampo, krem og tabletter. Som nevnt er det utviklet for å behandle blant annet kroniske soppinfeksjoner, og ketokonazol virker ved å hindre veksten av sopp ved å endre strukturen i soppens cellevegg. For å bruke ketokonazol som et hjelpemiddel i mot androgen alopecia er det kun sjampoen man bruker, da dette er lett å påføre og fører til få bivirkninger.

  Forskere er ikke helt sikre hvordan ketokonazol hjelper mot hårtap, men det er bevist i flere studier at det har en positiv effekt. Forskning og resultater blir presentert lenger ned på denne siden. Sammenhengen mellom ketokonazol og hårtap kan ligge i inflammasjon, som er en auto-immun forsvarsmekanisme kroppen setter i gang for å stoppe angrepet fra DHT på hårsekkene/papillene.

  Produkter
  Sjampo med ketokonazol kan kjøpes reseptfritt på apotek, under merkenavnet Fungoral og Ketokonazol ratiopharm. Sjampoene på markedet i Norge inneholder 2% ketokonazol, det vil si 20mg/ml. Sjampoen masseres inn i hodebunnen, virker i 3-5 minutter og skylles ut igjen. Det anbefales å bruke sjampoen 2 ganger i uken i 2-4 uker, deretter 1 gang i uken.

  Forskning og resultater
  I 1998 ble minoxidil sammenliknet med ketokonazol blant 27 menn. Gruppen som brukte en 2% ketokonazol-sjampo oppnådde samme resultater som de som brukte 2% minoksidil liniment. I 2002 ble 150 menn fulgt over 6 måneder mens de brukte en 1% ketokonazol-sjampo. Etter 6 måneder ble det registrert en nedgang i hårtap på 17,4%, en økning av hår i den anagene fasen med 4,9% og i snitt en økt diameter på 5,4% på hårstråene. Det er også gjort en undersøkelse på om finasterid er mer effektivt alene kontra å brukes samtidig som ketokonazol. Resultatene ble best for den gruppen som brukte både ketokonazol og finasterid.

  Bivirkninger
  (kilde)
   
  #1
  Sist redigert: 5 Sep 2015
  gms liker dette.
   
 2. Ståltråd

  Ståltråd Nytt Medlem

  Innlegg:
  1
  Liker mottatt:
  0
  Hei, lenken til ebay fungerer ikke. Hva heter selgeren som er anbefalt?
   
  #2
 3. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Kjøp på apoteket, ikke mye forskjell i pris :)
   
  #3
 4. Mann27

  Mann27 Gjest

  Hvor lenge holder en slik sjampo?
   
  #4
 5. gms

  gms Nytt Medlem

  Innlegg:
  19
  Liker mottatt:
  12
  Etter min erfaring, 3-4 mnd, kommer an på hvor ofte/mye du bruker
   
  #5
 6. Jstava

  Jstava Nytt Medlem

  Innlegg:
  19
  Liker mottatt:
  3
  Hei må bare dele min erfaring med fungoral schampoen. Har brukt den nå i 1 år og jeg har aldring mistet s.å mye hår etter jeg begynte med schampoen. Slik at for min del virket ikke dette og det står faktisk på bivirkningene at det kan forekomme hårtap. Slik at jeg stoppet opp å bruke den for 2 uker siden. Skal se om jeg finner før og etter bilde så kan dere bedømme selv.
   
  #6
  adrian.k liker dette.
 7. dolnesson

  dolnesson Nytt Medlem

  Innlegg:
  5
  Liker mottatt:
  0
  Hei,
  Jeg har god kommersiell erfaring med et nettsted jeg er fornøyd med kvaliteten og hastigheten på sine tjenester. Jeg kjøpe ketokonazol her hele tiden og til en billig pris http://amedix.net/
   
  #7
 8. Nalvas77

  Nalvas77 Gjest

  #8