Bilder (Oppdatert 2013-2018) Mine erfaringer med "de tre store"

En tråd i 'Erfaringer fra våre brukere' startet av Jens86, 6 Mai 2013.

 1. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  annonse:

  Tenkte jeg skulle dele mine erfaringer med "de tre store" her (finasterid, minoksidil og ketokonazol).

  Jeg har tidligere brukt alle tre og hårtapet har delvis stoppet. Men etter en stund sluttet jeg med det. Delvis fordi jeg var fornøyd med håret og gav faen, litt pga. bivirkninger fra finasteriden og litt pga. det faktum at det tar en del tid/planlegging å alltid ha minoksidil/finasterid tilgjengelig.

  Nå har jeg dog startet på nytt. Jeg startet 1. mai 2013, og kommer til å bruke denne tråden til å legge ut bilder og erfaringer etterhvert.

  Målet er å få startet på RU så fort som mulig, men det virker tilnærmet umulig å få det gjennom tollen, så jeg prøver å finne en vei rundt det. I tillegg til RU skal jeg gå til anskaffelse av strutseolje/emuolje for å prøve å bli kvitt kløen i hodet.

  Foreløpig tar jeg 1.25 mg finasterid daglig, 5% minoksidil to ganger daglig og bruker fungoral sjampo to ganger i uken.

  Bilder tatt 6. mai 2013 (trykk for å forstørre):
  hoyre.jpg venstre.jpg
  linje.jpg over.jpg
   
  #1
  Sist redigert: 10 Feb 2014
   
 2. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Jeg har klart å ta litt bedre bilder nå. Skal oppdatere posten etterhvert!
   
  #2
 3. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  En kjapp oppdatering etter omtrent 2 uker:
  Minoxidil/recrea forte: har den berømte "minox-shed'en" nå, dvs jeg mister mer hår enn normalt. Dette er normalt etter noen uker inn i behandlingen, men veldig frustrerende. Mange sier at dersom man merker økt hårtap de første ukene betyr det at minox virker. Årsaken er at hår faller ut til fordel for nye, sterkere hår. Så det er både frustrerende og bra på en gang :D

  Finasterid: tar 1.25 mg daglig fortsatt, hver kveld. Har så langt ikke merket noen bivirkninger. Jeg tror de forrige gangene jeg har prøvd at bivirkningene har sittet i hodet ettersom jeg har lest så mye negativt om det. Klør fortsatt veldig i hodebunnen.

  Ketokonazol/fungoral: bruker det ca 2-3 ganger per uke. Ikke noen store nyheter å rapportere om herfra.

  Kommer ikke til å poste bilder enda, selv om jeg har tatt noen. Er uansett alt, alt for tidlig til å se noe som helst, og ettersom jeg mister mer hår nå har jeg ikke lyst til å sammenlikne for min egen del da det er demotiverende å se at jeg kanskje har synlig tynnere hår allerede.

  Ang RU så er det ikke noe nytt på den fronten. Dvs jeg har enda ikke bestilt. Ettersom jeg ikke merker noen bivirkninger med finasterid tror jeg jeg venter til jeg kan se om det gir noen effekt eller ikke før jeg prøver RU
   
  #3
 4. NW7

  NW7 Gjest

  Jeg vet hvor frustrerende det kan være å miste håret, men jeg også har lest flere steder at det er et godt tegn! Så bare "stick in there" så kommer resultatene. Skulle ønske jeg selv hadde visst om medisinering da jeg begynte å bli skallet for mange år siden!
   
  #4
 5. gjest

  gjest Gjest

  Det du gjør er å få legen din til å skrive ut Avodart(dustaride). Da stopper håravfallet helt etter en mnd og håret blir merkbart fyldigere etter 6mnd. Bare husk å ikke ha opphold, da vil du miste som bare det! Finastride er ikke sammenlignbart med dustaride.
   
  #5
 6. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Hm, går du på dut selv?
   
  #6
 7. Guest

  Guest Gjest

  Jepp! Alt handler om DHT. Finastride er et gammelt legemiddel som er underlegent dustaride for å si det pent. Jeg har brukt det i flere ås, og merker ikke noe bivirkninger. Bivirkningene er så sjeldne at jeg mistenker dem først og fremst å stamme fra placebo. Personlig tror jeg at du kan få meget god effekt av dette legemiddelet utfra hvordan hårtapet ditt ser ut. Minoxidil ville jeg ha kuttet ut og heller gått for bare Avodart. Argumenter ovenfor fastlegen din å få den til å skrive dette ut. Greit at du leser deg opp litt på forhånd da de i de fleste tilfeller ikke kjenner noe til dette legemiddelet annet enn til prostata-relaterte problemer. Redegjør du for mekanismene og er inneforstått med bivirkninger bør en oppegående lege kunne skrive ut dette til deg. Hvis ikke er det bare å bytte lege.
   
  #7
 8. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Ok. Skal sjekke det ut.

  Men jeg ser ikke noe poeng med å droppe minox? Å blokkere DHT alene vil jo ytterst sjelden føre til gjenvekst, så jeg trenger vel en vekststimulator i medisineringen?
   
  #8
 9. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Kjapp update etter 23 dager:
  - Ingen bivirkninger fra fin
  - Hårtapet grunnet minoxidil har begynt å gi seg, men mister fortsatt mer hår enn da jeg startet
  - Føler at jeg aldri har hatt så lite hår som jeg har nå
  - Klør fortsatt mye, men jeg sitter mye stille og leser til eksamen om dagen. Når jeg ikke sitter stille og gjør andre ting tenker jeg ikke noe over kløen, så mulig jeg bare merker det pga all lesingen
  - Poster nye bilder 1. juni
   
  #9
 10. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Da har jeg brukt legemidlene i ca 1 mnd.

  Jeg har også startet å bruke hydrokortison og aloe vera (se tråden Hvordan bli kvitt kløe - http://alopeci.info/Thread-Hvordan-bli-kvitt-kløe ).

  Fortsatt ingen store bivirkninger. Det har dukket opp masse små vellushår langs hele hårlinjen, og jeg håper det også gjelder hele hodet, men det er vanskelig å se. Håpet er at alle vellushårene blir til terminalhår. Jeg mister fortsatt mye hår, som regel bare tynne hår, noe som er et tegn på at medisineringen virker. Håpet er at disse tynne hårene skal erstattes av tjukkere hår. Det er helt normalt med økt hårtap etter man har startet medisinering.

  Bilder:

  crown.jpg
  Som man kan se har kronen blitt tynnere, noe jeg forventet så tidlig i behandling.

  hairline.jpg
  Hårlinjen har gått på en smell, og er tynnere enn noen gang.

  lefttemple_copy.jpg
  Nye terminalhår er merket.

  righttemple_copy.jpg
  Masse nye vellushår er merket.
   
  #10
  Sist redigert: 25 Jan 2014
 11. Hairetic

  Hairetic Nytt Medlem

  Innlegg:
  118
  Liker mottatt:
  1
  Det er godt å høre at du ikke har fått noen side effekter. Har sett bilder før/etter av folk som har gått igjennom den forferdelige "minoxidil shedden" å resultatet ser altid bra ut etter shedden gir seg og regrowth starter.
   
  #11
 12. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Kan komme med en kjapp update etter snart 6 uker med behandling:

  Minox-shedden har stoppet. Ser mye gjenvekst i den ene viken (den ene viken er mye høyere enn den andre) og hårlinjen.

  Håper gjenveksten gjelder over hele hodet, men det er vanskelig å si. Tar nye bilder om et par uker!
   
  #12
 13. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Oppdatering 11. juli

  Da har jeg tatt noen nye bilder.
  Har fortsatt ingen bivirkninger (bank i bordet).

  Har nå gått på medisiner i 9 uker, og har i mine øyne veldig bra resultater, og gleder meg til å se hva som skjer fremover.

  Bildene er ikke tatt under samme lys som de første, da jeg er på ferie. Men jeg fant det sterkeste lyset her jeg er nå, og tror det bare er litt svakere. Sammenliknet med bildene jeg postet i første post synes jeg selv det er veldig gode resultater!! :)

  Kronen:
  20130711_174719.jpg
  Hårlinjen:
  20130711_174751.jpg 20130711_174917.jpg

  Høyre vike (her ser dere masse nye hår):
  20130711_174935.jpg 20130711_174831.jpg

  Venstre vike
  20130711_174923.jpg
   
  #13
  Sist redigert: 23 Jan 2014
 14. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.058
  Liker mottatt:
  117
  Dette ser veldig bra ut. Hold oss oppdatert. Jeg tror du responderer godt på medisiner. Du kan blir Norges svar på Spencer Kobren.
   
  #14
 15. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Hehe, takk for det. Jeg tror mange vil respondere like bra, men det virker som det et få som tør å prøve/gidder å gå 100 prosent inn for det.
   
  #15
 16. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.058
  Liker mottatt:
  117
  Hehe ja, mange er redde for bivirkninger. Jeg er en av de som går 99% for det. Har snart gått på minoxidil, finasteride i 3 år. Periodvis fungoral shampoo og div andre ting. Har lyst å teste Cetrizin også da jeg har hørt den kan gi noe gjenvekst. Har bare ingen aning om hvordan dette bør gjøres. Det skal visstnok ha noe med dette PGD2 greiene å gjøre hvis jeg ikke tar helt feil.

  Men synes resultatene dine er såpass gode i løpet av kort tid at du bør være veldig optimistisk :p Når merket du egentlig at du mistet hår første gang?
   
  #16
 17. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Jeg startet å klø mye i hodebunnen i 18-årsalderen. Tenkte aldri over at det var hårtap. Først da jeg var rundt 23 fikk jeg kommentarer om at jeg hadde blitt tynnere i håret, men jeg så det ikke noe særlig selv. Men de siste to årene har det blitt synlig tynnere og jeg har lagt merke til mye hår rundt omkring.

  Siste mnd har jeg mistet svært lite hår, bare det som "vanlige" mennesker mister.
   
  #17
 18. Arne Bjarne Arnøe

  Innlegg:
  53
  Liker mottatt:
  8
  Dette så jo skikkelig bra ut! :) Kan du si noe om kostnader på disse preparatene?
   
  #18
 19. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Takk for det!

  Recrea forte koster ca 350 kr per mnd
  Finasterid er superbillig - man må bare få legen til å skrive ut generisk 5mg som man deler opp selv med pilledeler fra apoteket. Husker ikke hva Finasterid kostet, men kanskje 100 kr per år
  Ketokonazol koster 100-200 kr avhengig om man kjøper generisk eller ikke. Varer lenge, bruker det bare 2 ganger per uke
   
  #19
 20. kongenavtys

  kongenavtys Meldem

  Innlegg:
  98
  Liker mottatt:
  3
  Jeg kommer til å begynne på samme behandling nå om ca en uke.
   
  #20