Peppermynteolje?

En tråd i 'Hår og hårtap generelt' startet av wacgyver, 19 Sep 2017.

 1. wacgyver

  wacgyver Nytt Medlem

  Innlegg:
  3
  Liker mottatt:
  0
  annonse:

  Hei ! (Jeg er ny her inne, første innlegg her :) )

  Jeg kom over noen (https://www.hairlossrevolution.com) som hevdet at Peppermynteolje var mer effektivt enn Minoxidil. Jeg tok dette med en temmelig stor klype salt.

  Men jeg ser at studien det refereres til faktisk er seriøs, og at Peppermynteolje der faktisk gav bedre resultat enn minox. Forstår det slik at dette er gjort på rotter.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4289931/

  Er det noen som har erfaring med om peppermynteolje faktisk virker bra ?
   
  #1
   
 2. wacgyver

  wacgyver Nytt Medlem

  Innlegg:
  3
  Liker mottatt:
  0
  Da har jeg startet et regime med peppermynteolje som et forsøksprosjekt i hår om å slippe Minoxidil (først og fremst redd for 2 ting *"Minox shedden" og *det at alt faller av igjen om man slutter)
  Det siste er kanskje tilfelle med oljen også, om den da har noen virkning.

  Gjorde feilen å ikke spe den ut første gang, det svidde kraftig. Jeg endte med å skylle med vann før jeg la meg for kvelden, da gav værste svien seg. Som jeg leser er det sjelden noen faktisk får noe mer enn litt svie og irritasjon av ufortynnede oljer. Den er iallefall potent nok, ser ikke bort fra at den kan ha en utvidende virkning på blodtilførselen til hårsekkene som slik jeg forstår er den antatte virkemåten til Minox?
  (har begrenset med detaljert kunnskap om hårsekkene og systemet rundt, men forstår det slik at Minox sin virkningsmekanisme ikke her helt klar, men at den antakelig stimulerer til økt gjennomstrømning av blod og dermed næringsstoffer til hårsekken, korriger meg om jeg tar feil, eller utdyp gjerne)
   
  #2
 3. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.057
  Liker mottatt:
  118
  Spennende forsøk. Har du noen oppdateringer?
   
  #3