Spar penger på de tre store!

En tråd i 'Tradisjonell behandling' startet av Jens86, 19 Jan 2014.

 1. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  annonse:

  Her får du noen tips og råd til hvordan du kan kutte kostnadene på "de tre store". Mange tror Propecia og Recrea Forte er eneste mulighet, men som du vil se her er det mye penger å spare på å velge riktige produkter!

  Prisene er hentet fra forskjellige apotek i januar 2014. Prisen er tilnærmet lik hos alle apotek.

  Finasterid
  Brand name: Propecia 1 mg

  28 tbl.: 693,-
  100 tbl.: 2 203,-

  Generisk: Finasteride Pfizer 5 mg (delt i 4):
  30 tbl.: 137,-
  100 tbl.: 381,-

  Totalt for ett års forbruk
  Propecia 1 mg: 8 041,-
  Finasteride Pfizer 5 mg (delt i 4): 348,-

  Minoksidil
  Fra apotek i Norge: Recrea Forte 5%:

  1 pk: 335,-
  3 pk: 729,-

  Fra ebay: Kirkland 5%:
  1 pk: 40,-
  3 pk: 94,-

  Totalt for ett års forbruk
  Recrea Forte: 2 916,-
  Kirkland: 376,-

  Ketokonazol:
  Fungoral 2%

  120 ml: 239,-

  Ketokonazol ratiopharm 2%
  120 ml: 199,-

  Totalt for ett års forbruk
  Fungoral: 1 434,-
  Ketokonazol ratiopharm: 1 194,-

  Som man kan se er forskjellen stor både på minoksidil og finasterid. Ketokonazol er det derimot ikke nevneverdig stor forskjell. Jeg regnet at en sjampo på 120 ml holder i to mnd., dvs. at man bruker ca 7 ml to ganger per uke.

  Totalpris for ett års forbruk av "de tre store"
  Brand name eller fra apotek i Norge: 12 391,- (1 032,-/mnd)
  Generisk eller fra ebay: 1 918,- (160,-/mnd)

  For informasjon om hvor du kan handle disse produktene, se våre anbefalte produkter
   
  #1
  Sist redigert: 27 Jun 2014
   
 2. alf

  alf Nytt Medlem

  Innlegg:
  25
  Liker mottatt:
  16
  Bra sammenligning, stussa bare litt på det der med 3 måneder med kirkland.

  Når jeg kjøpte fra monsterhotdeals på ebay kjøpte jeg en halvårsladning med foam og en halvårsladning med liniment hver for seg. Begge kom hjem til meg innen en uke med billigste frakt. På den lille toll-lappen hadde de skrevet shampoo, 20 dollar i verdi såvidt jeg husker. Det er vel litt å spare på å kjøpe det i større kvanta, og såvidt jeg vet gjelder den 3 måneders regelen bare på reseptbelagte medisiner. Uansett bedre enn å kjøpe recrea forte da, som er sinnsykt overprisa.

  Jeg kjøpte den generiske ketoen i september og har brukt den regelmessig, og har bare kommet halvveis ned i flasken, så den er litt drøyere enn regnestykket over skulle tilsi, ihvertfall hvis du har kort hår
   
  #2
 3. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Er du sikker på dette med reseptbelagte medisiner? Trodde ikke man hadde mulighet til å bestille dette fritt på nettet? Det er kanskje mulig nå som resepter er på e-resept.

  Ang. sjampo så regnet jeg 6 flasker i året. Hvis man bruker det to ganger i uka, regnes det da 7,5 ml (en halv spiseskje) med sjampo hver gang. Men uansett ikke mye å spare her, så det regnestykket er ikke så farlig :)
   
  #3
 4. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.058
  Liker mottatt:
  117
  Mener å ha lest at noen som bestiller vitaminer (over de doser som selges i Norge) maks kan importere 3 måneder. Er også intressert i å finne ut av dette, men sitter på litt dårlig nett nå.
   
  #4
 5. alf

  alf Nytt Medlem

  Innlegg:
  25
  Liker mottatt:
  16
  Helt ærlig er jeg ikke 100 prosent sikker på reglene, det kan være at jeg kun hadde flaks med begge forsyningene. Men mine erfaringer tilsier ihvertfall at halvårspakken er safe. Neste gang jeg kjøper tipper jeg jeg prøver 12 måneders pakken, så får vi se.
   
  #5
 6. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.058
  Liker mottatt:
  117
  Merkelig at jeg ikke har fått med meg at Kirkland finnes i foam versjon. Noen som har erfaringer med den? Vurderer sterkt å bytte.
   
  #6
 7. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.278
  Liker mottatt:
  185
  Fra Toll.no:
  Så det er lov å bestille reseptbelagte legemidler (enn så lenge, de vurderer å gjøre dette ulovlig). Men det er da tydeligvis ikke lov å bestille minoksidil fra USA. Man får det relativt rimelig på amazon.co.uk også, dersom man ikke tør å "ta sjansen" på å bestille fra ebay. Tipper de ser litt mellom fingra på minoksidil uansett. Det er ikke akkurat et uskyldig middel mot hårtap de er interessert i å straffe hardest.
   
  #7
 8. fredibb

  fredibb Nytt Medlem

  Innlegg:
  2
  Liker mottatt:
  1
  Ja, det er lovlig å bestille reseptbelagte legemidler dersom kravene til Tollvesenet oppfylles. Men legg merke til punktet om at det kan kreves dokumentasjon for eksempel gjennom en resept. Det betyr at du kun bør bestille fra seriøse nettsteder som tilbyr resept i samarbeid med lege og som driver med godkjennelser fra de respektive helsemyndigheter.

  Det selges mange tvilsomme produkter på nett og det gjelder å være forsiktig. For eksempel er det avslørt produkter med skadelige virkestoffer som markedsføres under navnet generisk Propecia. Her kan du lese om en nettklinikk hvor jeg bestille Propecia og her finner du en nyhetsartikkel om hvor farlige legemidler fra useriøse aktører kan være.
   
  #8
  Finasteride liker dette.
 9. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.058
  Liker mottatt:
  117
  Nyttig informasjon fredibb. Minoxidil kan man skaffe seg respetfritt både i Norge og utlandet. Å handle Propecia/Finasteride i utlandet er forbundet med større risiko. NRK hadde en dokumentar om "farlige forfalskninger" hvor sovemedisin inneholdt livsfarlige stoffer som en kvinne døde av. Det er bedre å billigere å få resept på generisk finasterid i Norge enn å handle Propecia i utlandet.
   
  #9