Tidlig hårtap (tips ønskes)

En tråd i 'Introduser deg selv' startet av Isbryter, 2 Nov 2017.

 1. Isbryter

  Isbryter Nytt Medlem

  Innlegg:
  1
  Liker mottatt:
  0
  annonse:

  Heisann!
  Vil benytte muligheten til å rose dette forumet, dere har vært til stor nytte helt siden jeg begynte å undersøke om hårtap. først, litt om meg:

  Jeg er bare 23 år gammel, og merket at jeg begynte å få antydninger til hårtap allerede i 18- års alderen (viker). Dette er noe jeg har forstått er normalt når det kommer til genetisk betinget hårtap. Min bror er nesten skallet som 29- åring og min far er helt skallet. På min mors side er det nok også litt hårtap, selv om min morfar aldri ble helt skallet. For min del har håret mitt vært en enorm del av min identitet, og jeg har alltid vært veldig opptatt av hvordan jeg ser ut. Det kan sikkert virke litt tåpelig, men jeg er i ferd med å bli deprimert av denne forferdelige sykdommen. Nå har det blitt så ille at jeg nesten bruker en halvtime hver dag på å få håret mitt til å se best mulig ut, det verste er at jeg alltid har det i bakhodet, og greier aldri å bli glad i særlig lang tid før jeg tenker at "du blir jo skallet uansett". Dette er jo helt bak mål, og det skjønner jeg veldig godt!

  Jeg var hos legen for ikke så lenge siden for å spørre om råd, denne legen var hverken særlig flink i norsk eller løsningsorientert og sa bare at hårtap var genetisk betinget (uten å si noe om min situasjon). Han mente at den eneste behandlingen mot hårtap var parykk eller hårtransplantasjon, noe jeg vet er feil!

  Det jeg har tenkt å gjøre er å starte med finasterid/proscar først, for først å få virkningen av dette, før jeg starter med rogain. Planen bak dette er at fin skal stoppe hårtapet slik at shedde- fasen til rogain forte ikke blir så ille, kan dette fungere i praksis, eller er det bare noe jeg forestiller meg?

  Inntil nylig (de seks siste månedene) har jeg stort sett bare mistet hår i vikene, men i det siste syns jeg at håret på toppen har begynt å tynnes litt, uten at jeg ser konturene av startende måne. Så kjære fantastiske forumfolk; hva tenker dere, skal jeg gå for planen min eller har dere tips til andre regimer? På forhånd tusen takk, jeg setter virkelig pris på tilbakemelding.

  (skal prøve å få lagt ut bilder hvis det er ønskelig)
   
  #1