Vurderer å starte på Minoxidil

En tråd i 'Hår og hårtap generelt' startet av Gjest, 5 Sep 2017.

 1. Gjest

  Gjest Gjest

  annonse:

  Hei! Veldig kort, er en mann på 23 år og slitt med hårtap fra jeg var ca 18 år. Både far og bror er skallet. Jeg har gått på Finasterid av og på i ca 2 år, men måtte slutte da jeg fikk de seksuelle bivirkningene. Det skjedde etter at jeg leste om skrekkhistoriene her inne og på resten av nettet. Gikk til en hudlege, samt en lege som er en av Norges beste på akkurat dette, og de sa at det ikke finnes biokjemisk forklaring på at det er en sammenheng mellom medisinen og de seksuelle bivirkningene eller dvs, at bivirkningene skal vedvare etter at man har sluttet på medisinen, altså permanente. Jeg tror derfor at dette kun er psykisk fordi jeg reagerte naturligvis ganske kraftig da jeg leste alle disse historiene. 3 mnd siden jeg sluttet nå, og sitter forøvrig litt igjen med ''bivirkninger'', men har blitt litt bedre. Har selvsagt lyst til å starte på Finasterid igjen, men tørr faktisk ikke ennå. Utrolig frustrerende å sitte å tenke på at de bivirkningene mest sannsynlig er psykisk, samtidig som man heller ikke vet helt sikkert. I tillegg ser man at håret bare blir tynnere og tynnere.

  Jeg har jo derfor tenkt litt på den andre muligheten, Minoxidil. Har naturligvis lest en del om den også, men tenkte å spørre her siden det sikkert er mange av dere som har personlige erfaringer rundt det, eller har lest mer enn meg om det. Har derfor en del spørsmål knyttet til det:

  -Har fått med meg at det er vanlig med økt hårtap i starten, er dette hår du mister for alltid, eller vil dette håret komme tilbake hvis du slutter på medisinen? Stemmer det at jeg bør slutte på medisinen hvis hårtapet vedvarer etter 3 uker?

  -Vil Minoxidil stoppe hårtapet helt, eller vil det bare bremse det ned?

  -Virker Minoxidil på hele hodet? Jeg mister jo hår på hele hodet, og merker at vikene er blitt litt større.

  Hva tenker dere om situasjonen min? Er som sagt litt frustrert for tiden, så hadde vært veldig takknemlig for noen gode råd.
   
  #1
   
  : Ingen (Endre)
 2. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Det er normalt å miste hår når du starter på Minox. Disse skal vokse ut igjen sterkere enn før. Ikke slutt etter 3 uker, du må gi behandlingen minimum 6 mnd før du kan vurdere om det fungerer eller ikke. Minox virker på hele hodet, men har best effekt på måne-området.
   
  #2
 3. Gjest

  Gjest Gjest

  Takk for svar! Hvis jeg mister veldig mye hår i, la oss si 6 uker, bør jeg slutte med den da? Og er det sånn at jeg mister disse hårene for alltid eller vil de komme tilbake hvis jeg måtte slutte på Mino? Er så redd for at det ikke vil virke, og i tillegg vil gjøre håret mitt tynnere enn noen gang. Lurte også på om det er noen andre produkter jeg burde ta sammen med minoxidil?
   
  #3
 4. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Hvis du slutter på Minox er det ikke garantert at de hårene kommer tilbake. De vil da fortsette å vokse i sine sykluser, hvor de blir svakere for hver syklus til de forsvinner helt. Altså hårtapet fortsetter på normal måte.

  Når du mister hårene, og fortsetter å gå på Minoxidil, skal de derimot vokse ut sterkere for hver syklus. At du "shedder", mister hår, betyr ofte at Minoxidil fungerer for deg, og er grunnen til at du skal fortsette å bruke det. Du reagerer på det, hårsekkene begynner på en ny syklus og vokser ut sterkere. Du vil oppleve mange sheddinger.

  Og nå over til det negative. Minoxidil virker ikke for alle. Jeg bruker Minoxidil. Jeg tror det kan ha en effekt på å beholde håret slik det er nå sammen med Finasterid. Men det er ikke sikkert, men jeg velger å fortsette å bruke det. Jeg har ikke opplevd shedding siden jeg begynte med Minoxidil for mange år siden. Håret har heller ikke vokst ut sterkere. Det jeg har opplevd er at hårtapet er satt på pause (behandling: finasterid og minoxidil). Det har ikke endret seg siden 2010, dvs. 7 år på pause. I dag skulle jeg vært en NW6-7 om jeg har arvet de genene jeg mistenker, men heldigvis er jeg mer en NW3-4.

  Mitt råd, ikke slutt med det selv om du opplever shedding. Vurder om du skal slutte med det etter 6 - 12 mnd hvis du ikke har opplevd shedding og håret ikke er vokst ut sterkere. Minoxidil kan ha flere bivirkninger som du bør lese om.
   
  #4
 5. Hårete Mål

  Hårete Mål Gjest

  Finasteride: Bruker du Recrea Forte eller importerer du billigere Minoxidil fra utlandet? Jeg synes Recrea Forte er litt dyrt. Det må vel være mulig å skaffe et rimeligere kvalitetsprodukt på nettet?

  Til trådstarter: Jeg har brukt Minoxidil / Recrea Forte i omkring ett år. Bruksområde har vært hovedsakelig på kroneområdet. Jeg tror det har virket litt. Men det har dessverre ikke vært noe mirakelkur. Minoxidil har uansett dokumentert effekt. Så det er verdt å forsøke. Hvis du skal bruke Minoxidil så må du huske å bruke silikonfri sjampo.

  Du kan kombinere Minoxidil med Ketoconazol. Se Fungoral Sjampo på nærmeste apotek. Enkelte håravfallsbekjempere sverger til Ketoconazol. Men jeg vet ikke om dette virkestoffet har like mye dokumentert effekt som Minoxidil. Dette tviler jeg sterkt på. Ingen norske apoteker markedsfører Ketoconazol som et håravfallsprodukt.

  Jeg håper Minoxidil funker for deg. Lykke til!
   
  #5
 6. Thomas M. Angellsen

  Thomas M. Angellsen Nytt Medlem

  Innlegg:
  25
  Liker mottatt:
  0
  Hei,
  Jeg vil at du skal undersøke medikamentene proscar og propecia. Jeg har hørt flere som har hatt problemer med merkevare navnet "finasterid". Proscar og propecia (virkestoff finasterid) fungerer mest på kronen(bakre og øvre parti) mens minoxidil har en tendens til å gi bedre blodforsyning bla.a til parti foran.
   
  #6
 7. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  @Hårete Mål : Fikk alvorlige kosmetiske bivirkninger på den norske generiske versjonen (Recrea Forte). Må derfor kjøpe i utland, kjøper da Kirkland Minoxidil Foam.

  I Norge markedsføreres Recrea Forte at man må bruke silikonfri shampoo. Det er nok mest for å få ut litt mer penger av forbruker, men Recrea Forte sin silikonfrie shampoo er god.
   
  #7
 8. Hårete Mål

  Hårete Mål Gjest

  Jeg fikk uoppløselige hårfloker som følge av sammensamlet og størknet hvitt pulveraktig gugge etter bruk av Recrea Forte. Antok først at dette skyldtes for lite nøye hårvask. Misliker å vaske håret for ofte fordi halve håret ender som regel i sluken i dusjen. Men hvis dette faktisk skyldes feil ved Recrea Forte så anbefaler jeg alle å styre langt unna produktet.

  Jeg kommer til å satse på produktet du anbefaler fra nå av og håper at dette kan gi ønskede resultater uten uønskede bivirkninger. Takk.
   
  #8
 9. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  @Hårete Mål: Lykke til, ja det er verdt å prøve foam versjonen fremfor lotion versjonen.
   
  #9
 10. Gjest

  Gjest Gjest

  Kommet litt sent i gang, men da skal jeg starte å bruke Mino fra imorgen av. Har kjøpt inn Recrea Forte i væskeform samt Recreas silikonfrie shampoo. Finasterid, hva slags alvorlige kosmetiske bivirkninger var det du fikk av den norske versjonen? Den bør jo være trygg mtp at den selges på norske apotek med tusenvis av kunder og at den er testet såpass mye, i tillegg til at leger også anbefaler den.
   
  #10
 11. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  En slags hudreaksjon som forårsaket ekstrem flassing, dvs. det var umulig å skjule og kunne ses på lang avstand. Caps var eneste alternativ. Ble bedre når jeg sluttet og gikk over til foam. Litt mer ukonkret bivirkning av Minoxidil er at det kan virke som den kan påvirke syn, men jeg nevner det bare i tilfelle noen andre føler det samme (er ikke helt sikker). Dette vil jeg derimot si er en mild bivirkning.
   
  #11
 12. gjest84

  gjest84 Gjest

  Jeg har brukt minoxidil en god stund nå.. først brukte jeg den norske recrea forte, føre jeg gikk over til kirkland minoxidil som man bestiller billigere på nett. Merker litt forskjell på produktene faktisk, synes recrea forten er litt tykkere i konsistensen, den renner ikke så mye utover som kirkland varianten. Etter jeg gikk over på den billige varianten har jeg merket ikke så mye, men noe flassing. Noen som vet hva man kan bruke mot flass el hvorfor d har kommet? Kan d være at jeg har brukt for mye ? Jeg har nok brukt endel mere av den billige.. alltså større mengder i gangen. Tips mot flass eller bruk av produktet teas imot med takk :)
   
  #12
 13. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.059
  Liker mottatt:
  118
  Å bytte over til "foam" ble den permanente løsningen for min del. For å motvirke flassen brukte jeg divese fuktighetskremer, husker ikke hva det var. Jeg tror det var alkoholen eller noe jeg reagerte på som tørket ut huden, så noe som tilfører fuktighet vil fungere.
   
  #13